47e Condroz-Huy 2021
Live 90.0 FM
 
01 Nov
Condroz Rally
Klassement Proeven/1
Alvorens u één voor één de specials van deze 47e Rally van de Condroz-Huy voor te stellen, herinneren wij er u aan dat u uw tijd om u op te stellen op de plaats van uw keuze goed moet berekenen en u minimaal 30' voor de doorkomst van de eerste deelnemer ter plaatse moet zijn : er is het verkeer, de controle van de armbandjes en van de Covid Safe Pass die voor vertraging zullen zorgen. Bovendien zal u niet meer op de baan van de Special kunnen van zodra de eerste Safety Cars zijn gepasseerd. Dit voor uw eigen veiligheid en het goede verloop van de rally.

Het tracé van Engis (9,54 km) is identiek aan dat van 2018. De start is in Clermont-sur-Huy met een rechtse haarspeld en een heel snelle klim naar Ste Barbe over een weg die geleidelijk aan slechter wordt. Sterk in de remmen voor het linkse kruispunt naar Ste Barbe alvorens een technisch gedeelte aan te snijden richting Château-Ferme de Halledet. De finale heeft veel bochten en is zeer snel met een leuk dubbel kruispunt in Houx.

Vervolgens is er een grote 'klassieker' van de Condroz. De bekende 11,87 km van de ES Villers-le-Temple - Strée. Vertrek in Villers-le-Temple en een rechtse T waar de snelle afdaling van Bois de France start richting Ombret en de fameuze linkse uitrit. Vervolgens nemen de deelnemers de beruchte "fonds d'Oxhe' richting Outrelouxhe. Bij het uitkomen van het bos is er de klassieke linkse haarspeldbocht naar het dorp voor het snelle stuk richting Strée. Aan de finale bij het kerkhof is er altijd heel veel publiek. De aankomst is wat vroeger gelegd om het laatste slechte stuk te vermijden...

Dan volgt een derde gechronometreerd stuk, alvorens terug te keren naar Huy, Ben-Ahin, een andere 'klassieker' van deze rally. Minder dan 6 km maar heel intens met flink wat veranderingen in grip en een paar valkuilen. Vertrek boven Ben-Ahin, passage in het bos van Solières voor de T van de Ferme du Manoir. Een delicate passage in het bos voor de rechtse haarspeldbocht van Bousale. Ambiance gegarandeerd aan de lus van Faveroule, aan "La Cabane". 

Kaarten van deze specials zijn beschikbaar op de gratis Sportity app. Paswoord : Condroz21.

In het programma dat u bij uw ticket krijgt vindt u ook het advies en de tips van Renaud Jamoul.

<