47e Condroz-Huy 2021
Live 90.0 FM
 
22 Oct
Condroz Rally
Stéphane Lefèbvre aan de start…
De laatste winnaar van de wedstrijd, de Fransman Stéphane Lefebvre, zal erbij zijn in Huy om zijn titel te verdedigen. Hij kan rekenen op de Citroën DS3 Rally 2 van het team van DG Sport Compétition en op een uitgelezen copiloot, de "regionale" Renaud Jamoul.

Met twee overwinningen en twee tweede plaatsen op zijn actief, kent en apprecieert de Fransman de wedstrijd in Huy : «Ik ben er eigenlijk eerder gerust in, maar aangezien ik dit seizoen regelmatig met andere auto's rijd, moet ik er ook altijd weer inkomen. De evo-versie van de C3 Rally2 is toch wel heel anders dan de vorige, zowel op vlak van de remmen, de differentiëlen en de schokbrekers. Ik heb er nog maar één keer een rally mee gereden, dus de tests zullen heel nuttig zijn. Wat het niveau van het Belgisch kampioenschap betreft, moet je vooral heel snel zijn om aanspraak te kunnen maken op de overwinning … »

Aan zijn zijde, Renaud Jamoul, die heel blij is met deze kans. « Dit is de leuke verassing aan het einde van het seizoen. Mijn initieel programma in het WRC maakte dat ik er normaal niet bij kon zijn voor de Condroz, maar de omstandigheden zijn nu anders. Stéphane is een piloot die ik goed ken en die ik heel erg apprecieer, sinds de tijd van het Junior WRC, ook al hebben we nog nooit samen gereden. En terug met DG Sport Compétition werken doet mij ook veel plezier. Het is een sterke structuur en de Citroën C3 Rally2 zal ons toelaten om aan de top mee te strijden.»

En zo geven we meteen een extra trigger aan onze top deelnemers. Want ze zullen er allemaal bij zijn. Ook al zijn de inschrijvingen nog niet afgesloten, kunnen we toch al de deelnames bevestigen van Grégoire Munster (Hyundai), Adrian Fernémont (Skoda Fabia), Sébastien Bedoret (Skoda Fabia), Ghislain de Mevius (Skoda Fabia), Cédric Cherain (Skoda Fabia), Cedric De Cecco (Citroën DS3), Xavier Bouche(Skoda Fabia), Davy Vanneste (Citroën DS3) en Vincent Verschueren (VW Polo), tien piloten die in aanmerking komen voor de overwinning. Als we daar dan ook nog eens de namen van de piloten uit de Rally 2 bijgooien : Maxime Potty, Manu Gonay, Nicola Stampaert, Bastien Rouard, Etienne Monfort, Jean-Fred Collignon, Cédric Verhees, Sébastien Incardona, Henri Schmelcher en nog wat anderen, komen we aan de start met een goede twintigtal Rally 2 deelnemers. Spektakel gegarandeerd dus in Huy tijdens het weekend van 6 en 7 november. Wanneer de inschrijvingen afgesloten zijn brengen we nog een laatste update over de deelnemers.

<