46e Condroz-Huy 2019
Live 90.0 FM
 
02 Nov
Condroz Rally
Ronde 1 : Lefèbvre vooraan !
Op door de regen en de modder bijzonder moeilijk gemaakte wegen zijn 137 teams begonnen met een eerste ronde helemaal niet vrij vanincidenten.

Vanaf de tweede proef in Héron zijn twee outsiders immers van de baan gegaan en moesten dus opgeven: het gaat om Cédric Cherain (VW Polo) en Xavier Baugnet (Citroën C3 R5). Al kon een uitstekende Guillaume de Mevius (Citroën C3 R5) de eerste scratch op zijn naam zetten, het is wel degelijk de winnaar van de 2018 editie, Stéphane Lefèbvre, die de kastanjes uit de vuur heeft gehaald dankzij twee scratches en een kleine voorsprong van 5’’7 op Adrian Fernémont (Skoda Fabia) die de beste rijtijd verovert in de grote KP Perwez-Marchin.

Sébastien Bedoret heeft ook een goed tempo met twee scratches op zijn naam. Hij staat met zijn Skoda Fabia op de 3de plaats, 10 seconden achter de leider. De top 5 wordt compleet gemaakt door Ghislain de Mevius (Skoda Fabia) en een overtuigende Xavier Bouche (VW Polo), respectievelijk op 18” en 38”3 van de leider. Door twee kleine sorties en een niet zo ideale bandenkeuze staat Pierre-Louis Loubet (Skoda) op de 6de plaats, voor Guillaume de Mévius die uitstekend heeft begonnen maar door een lekke band wat vertraging heeft opgelopen, en voor de leider van het kampioenschap Kris Princen, die ook een lekke band heeft gehad. Cédric de Cecco (Skoda) en Davy Vanneste (VW Polo) vervolledigen de top 10.

In GT categorie betwisten Pascal Gaban en Romain Delhez elkaar fel de overwinning, maar Gaban neemt toch de leiding doordat Delhez 30 seconden penalty heeft gekregen. Renaud Verreydt is niet ver, na een kleine sortie op kp Ramelot. Fred Bouvy bevindt zich nog heel verder na een lekke band in de eerste proef van de dag. Daarentegen hebben de twee andere Porsche 997 GT3 opgegeven: Bux (sortie) en Wartique (versnellingsbak, voor de eerste proef).

Bij de juniors staat Gilles Pyck (Peugeot 208) aan de leiding voor Timo Vander Marel (Opel Adam) en Thibaut Mazuin (Peugeot 208). Charles Munster heeft vertraging opgelopen door een lekke band. We kunnen ook de prestatie opmerken van Cédric Verhees en Pieter-Jan Mayaert, aan de leiding van respectievelijk de Mitsubishi Lancer en de Ford Escort.

10 wagens hebben al opgegeven in deze eerste ronde.

 

<