46e Condroz-Huy 2019
Live 90.0 FM
 
02 Sep
Condroz Rally
De druk stijgt
Twee maanden voor de 46e editie van de Rally van de Condroz is het voltallige team van de Royal Motor Club van Huy volop in de weer om de laatste hand te leggen aan de voorbereidingen van dit evenement in Huy, dat traditioneel gezien de apotheose vormt van het Belgisch Kampioenschap Rally (Jobfixers BRC).

Dit jaar maakt de Rally van de Condroz ook deel uit van de European Rally Trophy (ERT), een kampioenschap dat 36 rally's omvat in 21 verschillende landen.

Aan het parcours wordt momenteel de laatste hand gelegd en er zijn wat nieuwigheden. De belangrijkste is dat de voorverkoop van de tickets vanaf nu geopend is via de website www.condrozrally.be.

Voor de deelnemers is het van belang te weten dat de inschrijvingen en reservaties van de assistentieplaatsen beschikbaar zijn aan een voordelig tarief tot 2 oktober middernacht.

De vrije testsessie is voorzien op vrijdag 1 november van 9u00 tot 17u00. De toegang tot deze klassementsproef-testsessie is gratis voor de toeschouwers die in het bezit zijn van een "weekend pass", en kost 5 € voor de anderen. Er wordt ook steeds een show voorzien bij "La Cabane" tijdens de klassementsproef van Ben-Ahin. De 30 eerste nummers worden 's ochtends opgevoerd, de andere in de namiddag. Er is een gratis pendeldienst voorzien vanaf de markt van Gives, waar je de "pass" kan aankopen.

Het is natuurlijk nog te vroeg om over de deelnemers te praten, maar de belangrijkste hoofdrolspelers van het kampioenschap, de habitués van de "one-shot" bij de Condroz en een paar verrassingen, bovenop de lokale teams, zullen het publiek in elk geval een 5-sterren deelnemersveld bieden.

De aanvragen voor de persaccreditaties zijn ook reeds gestart, dit enkel via de officiële site van de rally.

<